Wołowina ekologiczna
Kupując wołowinę ekologiczną troszczysz się nie tylko o swoje zdrowie, ale i środowisko. Te produkty pozyskiwane są zgodnie z zasadami ochrony środowiska, a zwierzęta, od których pochodzi mięso bio, hodowane i zabijane są w sposób bezstresowy. Produkcja ekologicznego mięsa wymaga zaangażowania zarówno rolników, jak i producentów. Dzięki wspólnej trosce o dobrostan zwierząt i naturalną hodowlę powstaje mięso, charakteryzujące się doskonałymi walorami smakowymi oraz wysokimi właściwościami prozdrowotnymi. Mięso wołowe z certyfikatem BIO pochodzi wyłącznie od gospodarstw prowadzących hodowle ekologiczną. Zwierzęta, z których pozyskiwane jest ekologiczne mięso, są karmione naturalnymi paszami i korzystają z wolnego wybiegu. Kupując mięso eko wiesz, co jesz!
Elementy mięsa w tuszy wołowej
Kojarzysz antrykot, próbowałeś rostbefu, polędwicy i karkówki wołowej ale zupełnie nie wiesz, skąd pozyskuje się wołowy szponder lub krzyżową? Wołowina to bowiem nie tylko doskonałe steki czy tłuste kawałki grillowanej karkówki. Wprawni kucharze z powodzeniem przygotowują również duszone dania z wołowego mostka czy łopatki, włoskie ossobuco z goleni czy wyśmienity bulion z wołowej szyi. W naszej zakładce z przepisami znajdziesz porady i wskazówki najlepszych szefów kuchni, które pomogą Ci w stworzeniu doskonałej potrawy z każdej części wołu. Może następnym razem, przy zamawianiu wołowiny zwrócisz uwagę na mniej popularne kawałki tuszy? Gwarantujemy, że odpowiednio przyrządzona wołowina wysokiej jakości smakuje świetnie w każdej postaci!