O projekcie Weź się za wołowinę! - poznaj nas bliżej
Weź się za wołowinę to wyjątkowy projekt, stworzony nie tylko z myślą o koneserach szlachetnego mięsa wołowego, kucharzach czy właścicielach lokali gastronomicznych. Naszym celem jest edukacja i popularyzacja polskiego mięsa wołowego, które w naszym kraju nie cieszy się (jeszcze!) tak wielką popularnością jak chociażby drób. Pragniemy pokazać absolutnie wszystkim mięsożercom, że obróbka mięsa wołowego może być łatwa i przyjemna, a powstałe z niej potrawy - obłędnie pyszne. Pierwszym i kluczowym elementem dobrego dania z wołowiny jest oczywiście wybór odpowiedniego mięsa - to od jakości wołowiny zależy jej kruchość, aromat, soczystość i oczywiście końcowe walory smakowe dania. Nawet najlepiej przyrządzone mięso ze słabej jakości wołowiny bez tłuszczu śródmięśniowego nie przebije doskonałego w swojej prostocie steku z wołowiny premium, doprawionego wyłącznie solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
Specjaliści od wołowiny
Prawdziwa, polska wołowina to nie tylko nasza specjalność, ale i największa pasja. Od wielu lat aktywnie działamy w szerzeniu świadomości polskich kucharzy i konsumentów na temat wołowiny. Z powodzeniem reprezentujemy Polskę w międzynarodowych konkursach BBQ - dzięki zaangażowaniu, pasji i umiejętnościom naszych kucharzy aż dwukrotnie zdobyliśmy mistrzostwo świata.
Gotujemy na ekranie w Pytaniu na śniadanie, publikujemy starannie wyselekcjonowane przepisy polskich i zagranicznych mistrzów kuchni, serwujemy wyśmienitą wołowinę w restauracjach na całym świecie, wspieramy twórcze inicjatywy i wychodzimy ze swoim projektem naprzeciw oczekiwaniom odbiorców w każdym wieku. Pragniemy, aby kuchnia mięsna, skupiona wokół lokalnych, naturalnych produktów wysokiej jakości była spoiwem łączącym tradycję z innowacyjnym podejściem do wołowiny.