Akademia Grilla, Bbq i Wędzenia Smoker
Poza produkcją i dystrybucją urządzeń marki „SMOKER”, Firma Cons- Med Sp. z o.o. od 20 lat prowadzi liczne aktywności związane z obsługą tych urządzeń np. pokazy, szkolenia:
- Z zakresu przygotowania produktów do grillowania, do BBQ oraz wędzenia – peklowanie, marynowanie.
- Szkolimy również w zakresie obróbki termicznej, w szczególności wędzenia różnymi metodami – na zimno, na ciepło, na gorąco, na gorąco z podpiekaniem.
- Prowadzimy szkolenia w zakresie logistyki obsługi dużych imprez –czyli uczymy jak wydać dużą ilość porcji w jak najkrótszym czasie, wykorzystując minimalną niezbędną ilość osób do obsługi przy niskich kosztach.
Warsztaty i szkolenia prowadzone są przez wykwalifikowaną kadrę specjalistów z zakresu obróbki termicznej produktów.
Dlaczego warto skorzystać z Naszego szkolenia ?:
1.Do przygotowania potraw z grilla i bbq używamy różnego rodzaju grilli: gazowych, elektrycznych, węglowych, opalanych drewnem. Podczas obróbki termicznej metodą barbecue, wędzeniem, jako źródła temperatury używamy drewna- na ogł liściastego. W trakcie obsługi tych urządzeń może pojawić się wiele zagrożeń: niekontrolowany ogień, czad, związki smoliste. Nasze szkolenie rozwija poczucie bezpieczeństwa, wzmacnia świadomość na istniejące zagrożenia.
2.Warsztaty i szkolenia prowadzą instruktorzy- wysokiej klasy specjaliści w zakresie przygotowania dań z grilla i barbecue ( bbq), uczestniczący w wielu światowych konkursach kulinarnych w Polsce i na Świecie, posiadający wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej ( patrz strona www.smoker.com.pl „Kadra szkoleń” )
3.Obecnie w wielu krajach Europy osoby pracujące przy obsłudze grilli ze względu na bezpieczeństwo, obowiązkowo muszą posiadać przeszkolenie z zakresu obsługi grilli i innych urządzeń do bbq i wędzarniczych. Nasza Licencja i Certyfikat Kwalifikacyjny honorowana jest zarówno w Polsce jak i w Unii Europejskiej.
SMOKER posiada również swoją Reprezentację oraz Przedstawicieli, którzy zajmują się promowaniem polskich produktów: ryb, mięsa wołowego, mięsa wieprzowego, drobiu. Poprzez udział w licznych konkursach- poznajemy i utrwalamy wiedzę dotyczącą grillowania, bbq i wędzenia. Kultywujemy i wdrażamy tradycyjne, regionalne produkty. Opracowujemy własne przepisy i receptury, które są nagradzane licznymi wyróżnieniami i nagrodami.
Dysponujemy sprzętem i urządzeniami, które pozwalają nam na obsługę dużych masowych imprez. Przeszkolona i doświadczona kadra w obsłudze urządzeń marki „Smoker” jest w stanie w ciągu imprezy: 3 – 4 godzin, wydać kilka tysięcy porcji. Do obsługi masowych imprez nie potrzebujemy zasilania elektrycznego, gazu, jedynie drewno opałowe. Pozwala to na przeprowadzenie imprez w trudnym terenie np. starówki miast, plaże, łąki, las.
Reasumując „SMOKER” to:
- Produkcja urządzeń.
- Dystrybucja urządzeń – prowadzimy dystrybucję w: Polsce, Belgii, Anglii, Holandii, Niemczech.
- Szkolenia z zakresu obsługi urządzeń,
- Szkolenia z zakresu przygotowania produktów do obróbki termicznej – peklowanie marynowanie.
- Szkolenie z zakresu: wędzenia i obróbki termicznej metodą bbq.
- Kompleksowa organizacja imprez – rocznice, imprezy integracyjne z opcją nauki wędzenia, grillowania, urodziny imieniny, poprawiny itp.
- Wypożyczanie sprzętu do wędzenia i grillowania z instruktorem.
Firma Cons- Med Sp. z o.o. uzyskała:
- Akredytację do prowadzenia warsztatów i szkoleń z zakresu „Przygotowania potraw z grilla i barbecue”.
(Decyzja Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 13 kwietnia 2021 r., Znak sprawy: DRP-XIV.8321.3.2021) - Posiadamy wpis jako Jednostka Szkoleniowa RIS z dnia 15.05.2020 r.,
Nr ewidencyjny: 2.22/00111/2020, występując pod nazwą „AKADEMIA GRILLA, BBQ I WĘDZENIA SMOKER”. - Posiadamy również CERTYFIKAT SUS 2.0– Standard Usług Szkoleniowo- Rozwojowych Polskiej Izby Firm Szkoleniowych,
Nr rejestracyjny certyfikatu: DEKRA/SUS/000829 z dnia 14.02.2021 rok.